På med baseballjackan och trendiga accessoarer

Om du går ut på stan en dag och sedan sätter dig på en bänk eller går in på ett fik för att studera förbipasserande människor kommer det inte att dröja särskilt länge innan du har sett en mängd olika människor som alla har sin egen stil och som på olika sätt försöker utstråla sin personlighet genom sin klädsel. Och det behöver nödvändigtvis inte bara vara genom kläderna som de gör det. Det är oftast hela kombinationen av skor och accessoarer som bidrar till personlighetens utstrålning. Med andra ord är det helheten som verkligen skapar ett intryck hos de som möter dig. Även om många som går förbi har en egen stil så är säkerligen också vissa plagg är likadana med skillnader i färg och snitt och modell.

De plagg eller de accessoarer som pryder de flesta som går förbi är förmodligen med största sannolikhet en del av säsongens rådande mode och de som vill hänga med i svängarna har så klart också uppdaterat sin garderob med de senaste trendplaggen eller accessoarerna. Men sedan finns det också vissa plagg och accessoarer som blir vad man benämner som tidlösa och kan därför också kallas för klassiker. Särskilt om de kombineras på ett visst sätt.

Jeans och sneakers är någonting som är populärt bland många och det funkar i princip i alla väder oavsett om man är kille eller tjej och det har det gjort i flera årtionden nu. Och i vardagen behöver man så klart också en jacka att slänga på som gärna får ge en outfit det där lilla extra. Inte nödvändigtvis så att folk vänder sig om efter dig när du går gatan fram men en sådan där jacka som du känner dig ball i. Ett bra exempel på en sådan klassisk jacka med retrovibbar à la 1950-talets Amerika är den populära basballjackan! Numera finns den i flera olika utförande och i olika uppdaterade varianter som funkar lika bra under våren som under hösten innan det har blivit riktigt varmt eller ruskigt kallt ute.

Eftersom baseballjackan är ett relativt ledigt ytterplagg som vanligtvis används i vardagen kan det vara snyggt om du satsar på stiliga accessoarer till den som kanske till exempel en enfärgad sjal av bättre kvalitet. Men när det gäller mer formella tillställningar är alltid fluga till kostym ett säkert kort som både är stiligt men ändå trendigt och ungdomligt. Även en elegant klocka på armen som sticker fram ur ärmen på basballjackan blir en snygg detalj i din outfit som ger ett intryck av att du har tänkt igenom vad du har på dig och inte bara rusade upp ur sängen i morse. Det är ofta detaljera som blir körsbäret på toppen när man klär sig och också det som förstärker den personlighet du vill utstråla.

Om man investerar i en tidlös baseballjacka har man faktiskt ett plagg som alltid kommer att fungera från säsong till säsong utan att bli ”ute”. Och sådana plagg är alltid bra att ha i garderoben. Just nu är baseballjackan som bekant väldigt populär men kanske svalnar intresset för den om något år eller så tröttnar du på den. Då kan du bara hänga undan den och plocka fram den några år senare igen utan att känna att du är fel ute. Men då gäller det att du köper en basballjacka av bättre kvalitet för att den ska hålla från år till år och ändå vara i fint skick. Köper du en budgetvariant är risken stor att jackan kommer att tappa passformen eller rent av så kanske den går sönder efter ett tag.

11 jan 2014

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)